kékjáték logo transparent
Savkifolyás egyedi társasjáték 2023

Elkészült az első egyedi társasjáték

A Kard és Korona Kft. 2023 közepén új tervvel áltl elő, mely közepes és nagy cégeknek szólt. Az ajánlatunk az volt és lesz a jövőben is, hogy a cégeknek egyedileg tervezett és kivitelezett társasjátékokat gyártunk le a kívánt mennyiségben.

Társasjátékok ünnepe 2023

Társasjátékok ünnepe 2023

Remekül sikerült a Társasjátékok ünnepe a hétvégén, bár voltak zűrök a szombati bejutásnál, de azt hiszem, hogy aki már bent volt, az megtalálta amit keresett. Köszönjük mindenkinek, aki ott volt, pláne hogy rengetegen látogattátok meg a Kékjáték standját, és mi igyekeztünk jól szórakoztatni titeket.

Magyar Népmesék - A kirakósjáték

Magyar népmesék – A kirakósjáték

A Magyar Népmesék játékcsalád legújabb tagja a Kirakós társasjáték. Ezt a játékot nyugodtan adhatjuk óvodások és kisiskolások kezébe, egy gyönyörű képet kell kirakjanak az összevágott darabokból,

soproni galéria

Egyedi szolgáltatás

A Kékjáték egyedi szolgáltatást is nyújt olyan ügyfelek, vállalkozások részére, akik szeretnék saját munkatársaikat vagy partnereiket valami különlegessel meglepni. Elkészítünk számukra egy teljesen személyre szabott, sehol máshol nem elérhető társasjátékot!

Nürnberg 2023 1

A Kékjáték most Nürnbergben járt

A Covid miatt két év kimaradt, de idén újra megrendezték a világ legnagyobb játékkiállítását a bajorországi Nürnbergben. Természetesen nem hiányozhattunk mi sem, mert a nemzetközi kapcsolatok építése fontos része a Kard és Korona kiadó tevékenységének.

Lenhardt interjú Magyar Nemzet 202212

Magyar Nemzet interjú Lenhardt Balázzsal

A Kard és Korona Kiadó (Kékjáték.hu) a magyar örökség témáit dolgozza fel, ezeket becsben tartva építi fel társasjátékainak világát. Ugyanúgy foglalkoznak a magyar népmesékben rejtőző ősi tudással, mint a magyar történelem nemzettudatot formáló eseményeivel. A kiadó két vadonatúj történelmi játékot jelentet meg karácsonyra Egri csillagok 1552 és Újrajátszott Trianon címmel, amelyek már nagy sikerrel debütáltak a társasjátékok ünnepén november közepén. Lenhardt Balázzsal, a kiadó ügyvezetőjével, a játékok megálmodójával beszélgettünk.

KéKjáték-hírek-tjü-2022

November közepén újra volt Társasjátékok Ünnepe!

Szerencsére túl vagyunk a covid okozta állandó bizonytalanságon, így nem volt kérdés, hogy idén is megrendezik az év legnagyobb társasjátékos seregszemléjét, ahol mindenki ott van, aki csak számít a szakmában. Sőt, rekord részvétel volt a jubileumi, 10. összejövetelen, mert több, mint ötezren kerekedtek fel, hogy megismerjék az újdonságokat, és vásároljanak valami számukra szimpatikus játékot.

Mit játszunk?

Halloween játékbemutató a Mit játsszunk? vlogon

Győri Zoli és felesége, Réka évek óta készítik rendkívül informatív és színvonalas játékbemutató videóikat saját csatornájukon, amelynek a népszerűsége mára játékos körökben igen magas. Pár napja a Halloween játékunkat vették közelebbről szemügyre, és játszottak le vele pár partit, majd készítették el ezt a videót, amelynek az a lényege, hogy a könnyed és izgalmakban bővelkedő kikapcsolódásra vágyó családoknak, baráti köröknek kiváló választás lehet. A játék minősége pedig a Kékjátékra mindig jellemző módon kiemelkedő.

Itt a Kékjáték MEGLEPETÉSE: megérkezett a TRIANON!

Nem mertük bejelenteni, mert nagyon bizonytalan a szállítási helyzet az ukrán háború miatt, és egyéb technikai okok is hátráltatták a beérkezését, de ma délben át tudtuk venni a vadiúj Trianon társasjátékot. Még nincs fent a honlapon, mert időnk sem volt külön oldalt készíteni, de hétvégén OTT LESZ a Társasjátékok Ünnepén, sőt kedvezményes áron meg is VÁSÁROLHATJÁTOK!

Itt a Halloween!

Vágj neki a rémes kalandnak a félelmetes kastélyban, és gyűjtsd össze a legtöbb cukorkát Halloween vérfagyasztó éjszakáján! Felejthetetlen élmény lesz az egész család számára…

Időfutár

Megérkezett az Időfutár

A Szauer Társasjáték műhely legújabb játékáról készített egy ajánlót a Pagony. „Íme egy összetett, tökéletesen időfutáros, pörgős, egymást átverős, komplex, de kompakt játék egy kis dobozban, amit bárhol és szinte bármikor előhúzhatsz a táskádból! Egy játékos van a többiek ellen, ő mozgatja a gonoszok bábuit, és a többiek a hetedikesekkel

Magyar Népmesék

Magyar népmesék

Bár már nem újdonság, de eddig kimaradt a magyarság egyik specialitásának társasjátékos változata, avagy gyermekkorunk végre az asztalon éledhet újra!

Szilaj - kalandok Miranderoban 1

Szilaj-duplázás a KéKjátéktól

Az oltakozás után egy még könnyebb téma a hazai fejlesztések kiadójától, ezúttal kifejezetten családoknak és gyerekeknek, a népszerű Szilaj-sorozat alapján.

Társasjátékok ünnepe 2021

Társasjátékok Ünnepe két év után

A társasjátékos szakma minden szereplője nagyon várta már, hogy újra találkozhasson a nagyközönséggel, amelyre a legjobb alkalom az évről-évre a Lurdy házban tartott nagy seregszemle.

2021 újdonságai

Hihetetlen november a Kékjátéknál!

Pontosan egy évig csöndben voltunk, mert a mi stratégiánk más, mint a nagy magyar kiadóké, nem akarunk állandóan új játékokkal túlterhelni a piacot, inkább alaposan kiérlelt, és kizárólag MAGYAR FEJLESZTÉSŰ játékokkal jelentkezünk.

#Maradj otthon!

Vírushíradó: #maradjotthon!

Teljesen újonnan debütáló játékunk a #maradjotthon! Mint a nevéből is látszik nagyon aktuális témát dolgoztunk fel, amiről az életünk is szól az elmúlt hónapokban

2020.04.17.

Maradj otthon a KéKjátékkal! – 1. rész

Társasjátékból már mutattunk be néhány igazán szép darabot, különlegességet, azonban mindeddig külföldi alkotásokkal foglalkoztunk. Ezen változtat most a Kard és Korona kínálata.

Kard és Korona doboz

Megérkezett a Kard és Korona 3. kiadása!

Hosszas és kalandos utazást követően március elején végre kikötött a messzi Ázsiából érkező teherhajó, és két héten belül végre Budapestre is megérkezett a Kard és Korona nagyon régóta és sokak által várt 3. exkluzív kiadása!

Essen 2018 - 4

Megjártuk Essent 2018-ban is!

Essenben járt az ősz, és a Kékjáték csapata, hogy a nemzetközi piacon is népszerűsíteni tudjuk a játékainkat. Október végén immár 2. alkalommal mutattuk meg, hogy kik vagyunk, és milyen különlegességeket tudunk ajánlani a sokat látott társasjátékos közösségnek.

Hexpanse - Admiral edition

Játékossegédletek hiánya

A Hexpanse játékszabályában hibásan szerepel, hogy a játékdoboz tartalmaz játékossegédleteket.

2017.02.01.

Újabb magyar siker a KickStarteren!

Május közepén startolt a Grimm mesékvilágára épülő Dice upon a Time kickstartereskampánya, amely a Kékjáték csapatának mára 3. volt a sorban.

Társasjátékok ünnepe 2017

Társasjátékok Ünnepe 2017

Essen után nem sokkal elérkezett a „magyar Essen” ideje, avagy a VI. Társasjátékok Ünnepe. Ez a budapesti rangos rendezvény – akár az esseni – évente egyszer kerül megrendezésre és hazánk legnagyobb társasjátékos eseménye.

2017.11.18.

Amatőr fejlesztők, aktív tesztelők!

Érdekel egy társasjáték kiadó háttérmunkája? Szeretsz játékokat kitalálni, készíteni, fejleszteni? Szívesen kipróbálnál fejlesztési fázisban lévő játékokat? Itt a lehetőség, hogy belekerülhessenek gondolataid egy-egy, a jövőben kiadásra szánt játékba.

Essen 2017 - 2

Megjártuk Essent!

Minden évben, ősszel megrendezik az esseni Messe nevű rendezvényt, ami Európa legnagyobb társasjáték-vására.

Pókháló galéria 4

PÓKHÁLÓ REKLÁMFILM

Idén már másodszor indítottunk nagy tévéreklám kampányt, hogy minél többen megismerjék ezt a rendkívül kedves és szórakoztató családi társasjátékot!

Kard és Korona

Kard és Korona videók

Végre megvalósult, amit annyian kértetek és vártatok, sikerült a megszokott színvonalon elkészíteni a társasjáték bemutatását stúdióban, profi stábbal!

2017.02.01.

Siker a KickStarteren

Hexpanse című stratégiai „űramőba” játékunk elérte, sőt túl is szárnyalta a várt célt a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon. A 28 napos kampány során 882 támogató, összesen 53 688 dollárt adott össze, hogy megvalósulhasson egy újabb álom.

2017.02.09.

Pesti Srácok 1956 az indexen!

Őrületes index-hullám! A Hexpanse sikeréről számolt be az index tíz napja (lásd a hírfolyamban alább!), most pedig a Pesti Srácok 1956 című társasjáték kapott remek értékelést.

2017.01.05.

A magyar űramőba

mőba, egy nap 7,5 millió forintot dobtak össze a felhasználók…

Hexpanse logo

Rakéták élesítve!

társasokat, a sci-fik világot és az amőbát, annak csak ajánlani tudjuk a mai napon Kickstarteren elindult társasprojektünket.

Játékválasztó logó

Dobogón a Pókháló!

Még mielőtt elmúlik az óév, engedjétek meg, hogy megosszuk veletek 2016 egyik legnagyobb elismerést, amiről még nem is szóltunk. Az Okosjáték játékválasztó rendezvényén a Pókháló társasjátékunk dobogós helyezést ért el több mint 200 játék közül!

Pesti srácok 2016.11.12.

A dice & sorcery cikke a magyar kiadásról

A nyár elején indult és ért el sikereket a Days of Ire: 1956 című társasjáték is, amely számunkra különös fontossággal bír, hiszen az 1956-os forradalom eseményeit dolgozza fel egy elsősorban kooperatív játék formájában.

Soproni kocsmajáték

Társasjátékkal rukkolt elő a Soproni

Egy laza, kellemes estén mi lehetne jobb a sörözéssel egybekötött baráti összejövetelnél? A Soproni nagyot gondolt, és egy olyan társasjátékkal lepte meg a nagyközönséget,ami felpörgeti az átlagos baráti találkozókat és megalapozza a jó hangulatot.

Soproni társasjáték

Jópofa játék a Sopronitól

Kigyulladt kék busszal gyűjteni a kupakokat a balsorskártyák között. Jópofát gurított a Soproni!

HVG logó

Nem akármilyen oldalon írtak rólunk!

Büszkeséggel fogadtuk egy közismert, gazdasági területen mértékadó médium kritikáját. A hvg.hu az alábbi cikkében mutatja be a Magyar Népmesék társas- és kártyajátékot.

Ország játéka II. 2015.

Ország Játéka 2015 ezüstérem!

A Játéknet egy maratoni versenyen egy hónapig adott lehetőséget mindenki számára, hogy szavazzon 2015 legjobb játékára. Szerencsére rengetegen éreztük úgy, hogy ez a játék a 2014 november közepén – mindössze – egy éve megjelent Kard és Korona!

Magyar népmesék - 2015.11.25.

A MI KARÁCSONYI AJÁNDÉKUNK!

Boldog Karácsonyt! …korai? Lehet, de mi már most átadjuk az ajándékunkat, hogy a karácsonyi családi estéket bearanyozhassa.

Kard és Korona 2. kiadás

Szenzáció: Megjelent a Kard és Korona 2. kiadása!

Ami még néhány hónapja csak távoli remény, hetekkel ezelőtt csupán aggódó bizakodás volt, az a közelmúlt napokban bizonyosság és ma végre élő valóság lett. És amiről e történelmi felvezetés is szólhatna nem más, mint a Kard és Korona 2., vadonatúj kiadása!

Kard és Korona a JEM magazinban

Megjelent a JEM magazin 2015. februári száma! A magazinban a Kard és Koronáról írt cikket ajánljuk elsősorban. A magazint letöltheted a gombra kattintva!

KéKjáték hírek - 2015.02.01.

Mégiscsak más érzés meghódítani Kolozsvárt, mint Lannisrévet

Ezzel a címmel interjú jelent meg a Kard és Korona tervezőjével, Lenhardt Balázzsal. Ebben nem csak a múlttal és jelennel, hanem a jövővel kapcsolatos kérdések is elhangzanak és kiderül belőle, hogy ősszel érkezik az első kiegészítő, aminek a címét is megtudhatja, aki IDE kattint!

KéK játék - 2014.12.13.

Index vezércikk

Az index vezércikkben mutatja be a magyar Trónok Harcát, amelyet nagyon ígéretesnek tart, a Britannia és az eredeti Trónok harca játék méltó örökösének, a maximális 5-ből 4 csillagra értékelve! És még csak egyszer játszottak vele… Be fogják látni ők is hamarosan, hogy az újrajátszhatósága szinte korlátlan.