kékjáték logo transparent
Lenhardt interjú Magyar Nemzet 202212

Magyar Nemzet interjú Lenhardt Balázzsal

„Játéktáblán a Magyar Királyság ezeréves építménye” címmel interjú jelent meg a Magyar Nemzet online felületén a KéKjáték -ról!

A Kard és Korona Kiadó (Kékjáték.hu) a magyar örökség témáit dolgozza fel, ezeket becsben tartva építi fel társasjátékainak világát. Ugyanúgy foglalkoznak a magyar népmesékben rejtőző ősi tudással, mint a magyar történelem nemzettudatot formáló eseményeivel. A kiadó két vadonatúj történelmi játékot jelentet meg karácsonyra Egri csillagok 1552 és Újrajátszott Trianon címmel, amelyek már nagy sikerrel debütáltak a társasjátékok ünnepén november közepén. Lenhardt Balázzsal, a kiadó ügyvezetőjével, a játékok megálmodójával beszélgettünk.

indkét társasjáték a magyar történelmi múltunkat dolgozza fel és kiváló lehetőség arra, hogy a korban fogékony korosztályok megismerjék valós történelmünket, de a felnőtteknek is remek időtöltést kínál játékos formában az események feldolgozása. Lenhardt Balázst arról kérdeztük, mi alapján választják ki egy-egy játék tematikáját.

„– Az a fontos, hogy olyan játékot jelentessünk meg, amilyen még nem volt korábban, és lehetőleg autentikus magyar témája legyen”

– mondta a játékkészítő. – Mi bőven tudunk miből témát meríteni. Ugyanilyen fontosnak érzem a hagyományaink, monda- és hiedelemvilágunk ápolását, ezért Mikulás Ferencnek köszönhetően régóta együttműködünk a Kecskemétfilmmel, és a Magyar népmesék rajzfilmsorozatra már teljes játékcsaládot építettünk fel. Így van társas-, kártya- és memóriajáték belőle, és vannak még további ötleteink. Többek között született 1956-ról kooperatív játékunk, van olyan sci-fi környezetben zajló játékunk, amely az amőba alapjaira épült fel –mondta.

Lenhardt Balázs véleménye szerint a társasjátékaikkal mindenki játszhat, aki szeretne igényes módon kikapcsolódni, akár családi, akár baráti körben. – Szeretnénk eloszlatni azt a félreértést, hogy a társasjátékok a kisebb gyermekeknek, olyan 6 és 12 éves kor között szólnak, a nagyobbak meg úgyis számítógépes játékokkal játszanak – magyarázta a tervező.

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Játékaink