kékjáték logo transparent
Magyar népmesék társasjáték

Kinek ajánljuk?

Magyar népmesék társasjáték 5+
Magyar népmesék társasjték játékosok száma
Magyar népmesék társasjték játékidő
Magyar népmesék társasjáték 5+
Magyar népmesék társasjték játékosok száma
Magyar népmesék társasjték játékidő

Mi van
a dobozban?

– Játéktábla
– 6 db mesehős és játékos jelző
– 3 db dobókocka
– 14 db mesekártya
– 6 db karakterlap
– 36 db Pogácsa
– 24 db Jótanács
– 15 db Aranypénz
– 6 db Lépésmódosító jelölő
– 2×6 db kezdőtárgy
– 2×6 db Varázstárgy
– 3×5 db Álalt
– 4×3 db Használati tárgy
– 1 db Joker

Magyar Népmesék – A társasjáték

Ebben a mesében Te leszel a főszereplő!

A játékosok a magyar népmesék közismert szereplőinek: Tündérszép Ilona, Fehérlófia, Fából faragott Péter, 
Az okos lány, Csillagszemű juhász vagy a Legkisebb királylány bőrébe bújva indulnak el, hogy egy-egy mesében szerencsével járjanak.

Miről szól a játék?

A tarisznyájukban hamuban sült pogácsa lapul, amiből időnkét megesznek egyet, és már induláskor egy hasznos tárgyat birtokolnak, amely segítségükre lesz a kalandok során. Útközben barátokkal találkoznak, akiktől varázstárgyakat kaphatnak vagy jótanácsot, ha szerencséseket dobnak, de vigyázniuk kell, mert veszedelmes ellenségek, mint a tizenkétfejű sárkány, a hatalmas óriás vagy a vasorrú bába hátráltatni fogják az útjukat!

Jó tett helyébe jót várj! Állatokat szelídíthetsz meg, a macska átvezet egy rejtett ösvényen keresztül, és akár a griffmadár nyakában is repülhetsz célod irányába. Vannak azonban olyan veszélyes vadállatok, akiktől jobb távolságot tartani! Minden játékban lesz egy saját feladatod, amit teljesítened kell, miközben az általad választott útvonalon vándorolsz az Óperenciás tengeren, az Üveghegyen, és a Sötéterdőn túl fekvő fekete várba. Gyorsnak kell lenned, de fontosabb, hogy közben összegyűjtsd a varázstárgyakat, amelyek segítenek utadon.

A játék lényege

Minden játékban lesz egy saját feladatod, amit teljesítened kell, miközben az általad választott útvonalon vándorolsz az Óperenciás tengeren, az Üveghegyen, és a Sötéterdőn túl fekvő fekete várba. A játék különlegessége, hogy a szereplők előre-hátra is tudnak lépni a mezőkön, bármelyik dobás után irányt változtatva. Gyorsnak kell lenned, de fontosabb, hogy közben összegyűjtsd a varázstárgyakat, amelyek segítenek utadon.

Ha Te leszel a legelső, és nálad vannak a szükséges kellékek, akkor megnyerted a játékot! De van lehetősége csapatban is játszani annak, aki szereti a közös kihívásokat.

Kinek ajánljuk?

A magyar népmesék egy-egy szereplőiként kelünk útra. Azt, hogy merre is visz az utunk a játék elején húzott mesekártya mondja meg: egyrészt a táblán található egyik szereplőnek kell elvinni egy tárgyat, amit valahol máshol találunk meg. Valamint meg kell szereznünk két varázstárgyat, amiknek a segítségével bejuthatunk végső célunkhoz a Sötéterdőn túli várba.

A játékosok felváltva dobnak, és a dobásuknak megfelelően lépnek a táblán. A dobás értékét pogácsáink segítségével megváltoztathatjuk, ezzel kedvezőbb számú lépésünk lehet. Aki valamilyen esemény- vagy kalandmezőre lép, azonnal végre kell hajtsa az ottani eseményt. A kalandmezőkön szerencsénket tehetjük próbára a sárga dobókockával dobva. Ha sikerül a próba elnyerhetjük jutalmunkat, ám pórul is járhatunk! Utóbbi elkerülhetjük, ha korábban jótanácsokra tettünk szert, mert velük befolyásolhatjuk szerencse dobásaink értékét.

Videók

Magyar népmesék - A társasjáték szabályvideó

Magyar népmesék - A társasjáték bemutatóvideó I. rész

Magyar népmesék - A társasjáték bemutatóvideó II. rész

Magyar népmesék A társasjáték

Magyar Népmesék - A társasjáték: Jankovics Marcell a Magyar népmesékről

Kockalandor bemutató

Letölthető játékszabályok

Magyar népmesék társasjáték

Egyéb játékaink

Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Egri Csillagok

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Tovább »