kékjáték logo transparent
Egri Csillagok

Kinek ajánljuk?

ajánlott életkor egri csilalgok
játékosok száma egri csillagok
játékidő egri csillagok
ajánlott életkor egri csilalgok
játékosok száma egri csillagok
játékidő egri csillagok

Mi van
a dobozban?

1 játéktábla
1 Egri nők karakterkártya
1 naptár jelölő
1 harci kedv jelölő
1 kezdő falszakasz jelölő
4 lassító jelölő
4 török figura
6 tulajdonságkártya
6 kártyavédő
6 játékos segédlet
6 karakterkártya
16 ostromszünet jelölő
18 életerő jelölő
24 apródkártya (6 x 4 db)
35 akciókártya
36 bitófa jelölő
55 eseménykártya
150 képességkártya
(23 erő, 26 szervezés, 25 cselvetés, 24 bátorság és 52 dupla vagy mínuszos képességkártya)

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Miről szól a játék?

Az Egri csillagok egy kooperatív társasjáték 4-6 fő részére, amely megidézi az egri hősök és Gárdonyi Géza szellemét. A játékosok alakítják a vár védőit, azaz a híres regény főszereplőit, mint Dobó, Mekcsey, Bornemissza, és céljuk, hogy a török támadókat mindenképp a falakon kívül tartsák. Ehhez nem csupán vissza kell verniük a folyamatos török rohamokat a falak ellen, és a belső áruló(k) aknamunkáját is hatástalanítaniuk kell.

A játék lényege

Minden körben négy esemény is bekövetkezik a vár négy falszakaszánál, amelyek megoldásához titkosan kell lapokat beadni, és a védekezés sikere ezek eredményén múlik. Ha sikerül az előírt feladatnak megfelelő lapokat közösen beadni, akkor jutalmat kapnak a védők, ellenkező esetben a török seregek közelednek a belső vár felé, romlik a harci kedv, vagy veszélyes serüléseket szenvednek el a játékosok.

VIGYÁZAT! A védők között bújik meg Hegedüs hadnagy, aki a túlerőt látva megegyezett a támadókkal, és az ő célja az, hogy elessen Eger vára. A várvédők feladata így különösen nehéz, mert nem csupán az oszmánok támadásait kell elhárítaniuk, hanem folyamtosan figyelni kell a játékostársakat, és a haditanácson le kell leplezni a közéjük férkőzött árulót (6 játékos esetén kettőt is). Ebben segítségükre lesznek az apródkártyák, illetve a különleges lehetőségeket biztosító akciókártyák, sőt még az egri nők támogatására is számíthatnak időnként.

Rendkívüli feszültség jellemzi a játék minden pillanatát, és többnyire csak a legvégén dől el, hogy a védők hősiessége elnyeri-e méltó jutalmát, vagy a hitszegők diadalmaskodnak. A játékosok bölcs és szerencsés döntésein fog múlni, hogy a bástyákra lófarkas zászló kerül, vagy vert sereggel kullog vissza a nagyvezír Sztambul felé.

Játékverziók

4 játékos esetén három védő és egy áruló van,

5 játékos esetén négy védő és egy áruló,

6 játékos esetén Hegedüsnek már társa is van céljai eléréséhez.


Ha készen álltok az igazi kihívásra, akkor itt az idő, vegyétek kézbe a vár és a haza sorsát!

Videók

Egri csillagok játékbemutató

Egri Csillagok társasjáték

Egri Csillagok Játékbemutató (Mit Játsszunk)

Letölthető játékszabályok

Egri Csillagok

Egyéb játékaink

Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Halloween doboz

Halloween

Vágj neki a rémes kalandnak a félelmetes kastélyban, és gyűjtsd össze a legtöbb cukorkát Halloween vérfagyasztó éjszakáján! Felejthetetlen élmény lesz az egész család számára…

Tovább »