Egri Csillagok

Kinek ajánljuk?

ajánlott életkor egri csilalgok
játékosok száma egri csillagok
játékidő egri csillagok
ajánlott életkor egri csilalgok
játékosok száma egri csillagok
játékidő egri csillagok

Mi van
a dobozban?

1 játéktábla
1 Egri nők karakterkártya
1 naptár jelölő
1 harci kedv jelölő
1 kezdő falszakasz jelölő
4 lassító jelölő
4 török figura
6 tulajdonságkártya
6 kártyavédő
6 játékos segédlet
6 karakterkártya
16 ostromszünet jelölő
18 életerő jelölő
24 apródkártya (6 x 4 db)
35 akciókártya
36 bitófa jelölő
55 eseménykártya
150 képességkártya
(23 erő, 26 szervezés, 25 cselvetés, 24 bátorság és 52 dupla vagy mínuszos képességkártya)

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Miről szól a játék?

Az Egri csillagok egy kooperatív társasjáték 4-6 fő részére, amely megidézi az egri hősök és Gárdonyi Géza szellemét. A játékosok alakítják a vár védőit, azaz a híres regény főszereplőit, mint Dobó, Mekcsey, Bornemissza, és céljuk, hogy a török támadókat mindenképp a falakon kívül tartsák. Ehhez nem csupán vissza kell verniük a folyamatos török rohamokat a falak ellen, és a belső áruló(k) aknamunkáját is hatástalanítaniuk kell.

A játék lényege

Minden körben négy esemény is bekövetkezik a vár négy falszakaszánál, amelyek megoldásához titkosan kell lapokat beadni, és a védekezés sikere ezek eredményén múlik. Ha sikerül az előírt feladatnak megfelelő lapokat közösen beadni, akkor jutalmat kapnak a védők, ellenkező esetben a török seregek közelednek a belső várba, romlik a harci kedv, vagy veszélyes serüléseket szenvednek el a játékosok.

VIGYÁZAT! A védők között bújik meg Hegedüs hadnagy, aki a túlerőt látva megegyezett a támadókkal, és az ő célja az, hogy elessen Eger vára. A várvédők feladata így különösen nehéz, mert nem csupán az oszmánok támadásait kell elhárítaniuk, hanem folyamtosan figyelni kell a játékostársakat, és a haditanácson le kell leplezni a közéjük férkőzött árulót (6 játékos esetén kettőt is). Ebben segítségükre lesznek az apródkártyák, illetve a különleges lehetőségeket biztosító akciókártyák, sőt még az egri nők támogatására is számíthatnak időnként.

Rendkívüli feszültség jellemzi a játék minden pillanatát, és többnyire csak a legvégén dől el, hogy a védők hősiessége elnyeri-e méltó jutalmát, vagy a hitszegők diadalmaskodnak. A játékosok bölcs és szerencsés döntésein fog múlni, hogy a bástyákra lófarkas zászló kerül, vagy vert sereggel kullog vissza a nagyvezír Sztambul felé.

Játékverziók

4 játékos esetén három védő és egy áruló van,

5 játékos esetén négy védő és egy áruló,

6 játékos esetén Hegedüsnek már társa is van céljai eléréséhez.


Ha készen álltok az igazi kihívásra, akkor itt az idő, vegyétek kézbe a vár és a haza sorsát!

Videók

Egri csillagok játékbemutató

Egri Csillagok társasjáték

Egri Csillagok Játékbemutató (Mit Játsszunk)

Letölthető játékszabályok

Egri Csillagok

Egyéb játékaink

Magyar népmesék kirakósjáték

Kirakós társasjáték

A Magyar Népmesék játékcsalád legújabb tagja a Kirakós társasjáték. Ezt a játékot nyugodtan adhatjuk óvodások és kisiskolások kezébe, egy gyönyörű képet kell kirakjanak az összevágott darabokból, amely a kultikus rajzfilmsorozat A szállást kérő róka című epizódjából való.

Tovább »
Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Halloween doboz

Halloween

Vágj neki a rémes kalandnak a félelmetes kastélyban, és gyűjtsd össze a legtöbb cukorkát Halloween vérfagyasztó éjszakáján! Felejthetetlen élmény lesz az egész család számára…

Tovább »