Magyar népmesék kártyajáték

Kinek ajánljuk?

Magyar népmesék társasjáték 5+
MAgyar népmesék - játékosok száma
Magyar népmesék 20 perc

Mi van
a dobozban?

– 20 darab 1-es
– 15 darab 2-es
– 9 darab 3-as
– 5 darab 4-es
– 4 darab Pinkó kártya
– 30 darab lila negatív lap
– 3 darab Éjfél kártya
– 34 darab akciókártya (a haladó játékhoz)

Hírek

A MI KARÁCSONYI AJÁNDÉKUNK!

Magyar népmesék - 2015.11.25.

Boldog Karácsonyt! …korai? Lehet, de mi már most átadjuk az ajándékunkat, hogy a karácsonyi családi estéket bearanyozhassa.

Tovább

Megjelenik a hetedhét mese kiegészítő

MAgyar népmesék - Hetedhét mese

Jön, jön, jön és mindjárt megérkezik! Egyenesen a Mikulás puttonyába vagy a karácsonyfa alá.

Tovább

Nem akármilyen oldalon írtak rólunk!

HVG logó

Büszkeséggel fogadtuk egy közismert, gazdasági területen mértékadó médium kritikáját. A hvg.hu az alábbi cikkében mutatja be a Magyar Népmesék társas- és kártyajátékot.

Tovább

Magyar népmesék – kártyajáték

5. jubileumi, exkluzív kiadás

Döntsd el a jó és rossz örök harcát a mesék világában!

Miről szól a játék?

A Magyar népmesék – A kártyajáték nagy népszerűségnek örvend, amit mutat az öt év alatt eladott 20.000 példány, méltán vált a családok kedvencévé. A mostani az 5. jubileumi kiadása, ami minden szempontból különleges lett, gyönyörű új dobozt kapott, és a tartalom is megújult. Az eddigi tapasztalatok alapján kis mértékben változtattunk a kártyákon és grafikájukon, mert a játék annyira bevált mindenki számára, hogy komoly átalakításra nem volt szükség. Ráadásul most 10 új és egyedi lap is belekerült a pakliba, amelyek csak ebben a limitált, ünnepi kiadásban lesznek elérhetőek! Kíváncsiak vagytok, hogy mire képes a varázstükör vagy az éjjeli lámpás, mennyit ér egy rozsdás kulcs és egy csorba bögre, vagy a kacsalábon forgó palota?! Ebből a különleges kiadásból választ kaptok, ráadásul felhőtlen szórakozásban lesz részetek a kártyajáték során…

A kártyajáték a társasjátéktól függetlenül játszható.

Az egyszerű játékszabályt a legkisebbek is könnyen megtanulják a kezdőjáték segítségével, ezért már 5 éves kortól bátran ajánljuk. A haladó változatot akciókártyák színesítik, amelyekkel remekül lehet taktikázni.

A játék lényege

Gyűjts össze minél többet a népmesék hőseit segítő tárgyakból és szereplőkből, hogy neked legyen a legtöbb pontod a játék végén! De vigyázz, mert a boszorkányok és ördögök veszedelmes cimborái megnehezítik a dolgodat. Kellő furfanggal azonban túljárhatsz a gonoszok, és a többi játékos eszén is!

Létrehozva: A játék célja, hogy a játékos a negatív pontot érő lila lapoktól megszabaduljon, s a pozitív lapokból a legtöbb párt és sorozatot összegyűjtse. Minden körben egy akciót hajthatunk végre a következők közül: laphúzás, lapdobás vagy laprakás. A haladó játékmódban akciókártyák kerülnek a pakliba, melyek segítségével megtréfálhatjuk játékostársainkat, és a saját győzelmünket is támogatjuk a megfelelő kártyák kijátszásával.

Kiknek ajánljuk?

A Magyar népmesék – A kártyajátékot ajánljuk óvodásoknak, iskolásoknak, felnőtteknek és nagyszülőknek egyaránt! A játékban található két játékmódnak köszönhetően kortól függetlenül izgalmas időtöltés lesz mindenkinek. A szabályok egyszerűsége miatt a kezdő változatot akár már óvodában is játszhatják a gyerekek. Szórakoztatva tanít, mert bár matematikai tudást nem igényel, az egyszerűbb matematikai műveleteket használ és segít a számfogalom kialakításában is.A haladó változat nem csak gyerekeknek de felnőtt, baráti társaságoknak is ideális. A szabályok pár perc alatt megtanulhatóak, hiszen a szabálykönyv csupán egy A4-es lap. A haladó változatban a játékosoknak egymás akcióira kell reagálniuk a saját lehetőségeik kiaknázásával, ennek köszönhetően a kártyajáték partijátékként is megállja a helyét. Egyedi játékélmény a jól ismert népmese szereplőkkel!
Magyar népmesék társasjáték 5+
MAgyar népmesék - játékosok száma
Magyar népmesék 20 perc

Videók

Mit játszunk? Magyar népmesék: A kártyajáték Játékbemutató

Magyar Népmesék - A társasjáték: Jankovics Marcell a Magyar népmesékről

Magyar népmesék - A társasjáték bemutatóvideó I. rész

Magyar népmesék - A társasjáték bemutatóvideó II. rész

Letölthető játékszabályok

Magyar népmesék kártyajáték

Egyéb játékaink

Magyar népmesék – a társasjáték

MAgyar népmesék társasjáték

A játékosok a magyar népmesék közismert szereplőinek: Tündérszép Ilona, Fehérlófia, Fából faragott Péter, Az okos lány, Csillagszemű juhász vagy a Legkisebb királylány bőrébe bújva indulnak el, hogy egy-egy mesében szerencsével járjanak.

Tovább

Magyar népmesék - memóriajáték

Tegyetek egy újabb utazást a Magyar népmesék rajzfilmsorozat csodás világában!

Tovább

Partnereink

Kard és Korona Kft logó

Kiadónk társasjátékairól, kiadványainkról, magyar és angol nyelvű játékainkról minden információt megtalál az alábbi linkekre kattintva.

Ⓒ 2022 - Minden jog fenntartva - Darabont Gergő és Dr. Lenhardt Balázs