Pesti Srácok társasjáték

Kinek ajánljuk?

Pesti Srácok életkor
Pesti Srácok játékosok száma
Pesti Srácok játékidő

Mi van
a dobozban?

– 1 játéktábla
– 3 üvegkavics
– 2 dobókocka
– 4 forradalmár figura
– 4 műanyag tartó
– 3 játékszabály
– 105 lapka és jelölő
– 42 szalagcím kártya
– 33 esemény kártya
– 8 ávh kártya
– 38 forradalmár kártya
– 14 krónika kártya
– 4 vezető forradalmár kártya

Hírek

A dice & sorcery cikke a magyar kiadásról

Pesti srácok 2016.11.12.

A nyár elején indult és ért el sikereket a Days of Ire: 1956 című társasjáték is, amely számunkra különös fontossággal bír, hiszen az 1956-os forradalom eseményeit dolgozza fel egy elsősorban kooperatív játék formájában.

Tovább

Előre mind, pesti srácok!

Pesti srácok galéria 5

Örömmel mutatjuk be a Pesti Srácok 1956 vadiúj videóját, melyet a D3 meeples készített.

Tovább

Pesti Srácok 1956 az indexen!

2017.02.09.

Őrületes index-hullám! A Hexpanse sikeréről számolt be az index tíz napja (lásd a hírfolyamban alább!), most pedig a Pesti Srácok 1956 című társasjáték kapott remek értékelést.

Tovább

Pesti Srácok 1956 társasjáték

Előre mind Pesti Srácok!

Ez a játék azért született meg, hogy emléket állítson a magyar társadalom forradalom és szabadságharc alatti páratlan egységének, a harcokban résztvevő, azok során megsebesülő vagy életét elvesztő embereknek (munkásoknak, diákoknak, értelmiségieknek).

Történelmi háttér

A játék a forradalom első hét napján halad végig. A forradalmároknak a fontosabb eseményeket kell megoldania Budapest utcáin, illetve harcolniuk kell

a Szovjet Hadsereg tankjaival és az Államvédelmi Hatóság egységeivel. A forradalmárok nyerik a játékot abban az esetben, ha mindannyian túlélik és maximum 4 esemény marad megoldatlan a hét végére. A Bajtárs és a Szembenálló játékmódban akkor is győzedelmeskednek, ha sikeresen kiűzik az ellenséges erőket a városból, ám veszítenek, ha moráljuk túlságosan lecsökken.

Ha a forradalmárok győznek, a szovjet haderő fegyverszünetet köt október 30-án, és elhagyja az országot – ahogy tették is ezt a valóságban majd’ egy hétig. Ám ha egy vezető elesik, a forradalmárok harci szelleme alábbhagy, vagy a város romokban hever mire a harcok elülnek, a történelem egy sötét fordulatot vesz. A rendszer kioltja a szabadság eme gyertyalángját, még mielőtt elég erősen fénylene ahhoz, hogy ezt a világon is észrevegyék.

A pesti srácok

A játék főszereplői a Pesti Srácok, akik félelmet és megalkuvást nem ismerve szem-beszálltak egy kíméletlen elnyomó rend-szerrel, és a világ egyik legerősebb birodalmával. Sokan elestek, vagy a megtorlás áldozataivá váltak, de emléküket megőrizték a hazaszerető emberek, és soha nem lesznek elfelejtve.

Játékmódok

A Pesti Srácok 1956 társasjáték 3 szabálykönyvet – 3 különböző játékmódot tartalmaz. A játék kiadásakor figyelembe vettük, hogy a játék minél szélesebb célközönség előtt tudjon sikeresen szerepelni: 3 különböző játékmódjából mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A Felkelő játékmódot (kooperatív) azoknak ajánljuk, akik még csak ismerkednek a Pesti Srácok 1956 társasjátékkal. A szabályok egyszerűek, s megismerésükhöz akár még a szabálykönyvet sem szükséges elolvasni, hiszen az oldalon megtekinthető Szabályvideó gyors animációval mutatja be a lehetséges lépéseket. A játékosoknak össze kell fogniuk s minden tudásukat beleadniuk, hogy győzedelmeskedjenek a játék végére.

Bajtárs játékmód (kooperatív) a következő lépcső, melyben a Krónika és Szalagcímkártyák mélyebb betekintést engednek történelmünk nagyszerű fejezetébe. A Bajtárs a Felkelő játékmód szabályait egészíti ki, így érdemes először az alapjátékon keresztül megismerni a társasjátékot, majd utána lépni magasabb szintre.

Szembenálló játékmód (aszimmetrikus játékmód): ebben a játékmódban az egyik játékos a szovjet és ÁVH-s parancsnok, akinek célja, hogy a forradalom elbukjon. A többi játékosnak most is össze kell fognia, hogy legyőzze a szovjet parancsnokot. Egyik oldal számára sem könnyű feladat győzelem kivívása, ezért ajánlott ezt a játékmódot csak akkor választani, ha már a játékosok mélyebben ismerik a játék részleteit, rejtelmeit.

A Bajtárs és Szembenálló játékmód szabályfüzete megtalálható a játék dobozában, vagy letölthető itt oldalt a megfelelő linkekre kattintva.

Videók

Pesti Srácok 1956 ismertető

Szabályvideó: Pesti Srácok 1956

Gaming Rules! - Days of Ire Official Rules Video [english]

Days of Ire Budapest 1956 Gameplay Runthrough [english]

Letölthető játékszabályok

Pesti Srácok társasjáték

Egyéb játékaink

Hexpanse

Hexpanse

A Hexpanse egy bolygófoglaló taktikai játék, amelyben 2-4 játékos bújik egy-egy különleges frakciót irányító hadvezér bőrébe a Naprendszerben.

Tovább

Kard és Korona 3. kiadás

Kard és Korona 3. kiadás

Történetünk 1301-ben veszi kezdetét. Az Árpád-ház utolsó királya, III. András valószínűleg mérgezés áldozata lett, de hatalma már amúgy is csupán jelképes volt legendás őseihez képest. Ebben a vérzivataros évtizedben zajlik a játék, amelynek a királyi korona megszerzése a célja.

Tovább

Partnereink

Kard és Korona Kft logó

Kiadónk társasjátékairól, kiadványainkról, magyar és angol nyelvű játékainkról minden információt megtalál az alábbi linkekre kattintva.

Ⓒ 2022 - Minden jog fenntartva - Darabont Gergő és Dr. Lenhardt Balázs