kékjáték logo transparent
Pókháló

Kinek ajánljuk?

Pókháló 4 éves kortól
Pókháló 2-8 játékos
Pókháló 20 perc
Pókháló 4 éves kortól
Pókháló 2-8 játékos
Pókháló 20 perc

Mi van
a dobozban?

– 1 kétoldalas játéktábla,
– 40 kártya,
– 2 pókfigura,
– 6 legyecske figura,
– játékszabály.

Pókháló

Légy a legelső!

A félelmetes pók elől menekülő legyecskével már óvodás kortól kiválóan lehet játszani, olyan egyszerűek a szabályai. A tábla másik oldalán (Cselszövő változat) ugyanakkor a kártyákkal taktikázva egy teljesen más élmény is felfedezhető az egész család számára.

Miről szól a játék?

A játék nagy népszerűségét pontosan az okozza, hogy a 6-10 éves gyerekek először találkoznak olyan játékkal, amelyben jó döntéseket hozva hamar sikerélményben lesz részük.

A játék lényege

Mi vagyunk a kis legyecskék, akik beragadtunk a pókháló közepébe. A feladatunk egyszerű: kockadobás után a pálya közepétől a szélére jutni, onnan elsőként kiröppenni a csapdából. Utunk során különböző mezőkre lépünk, amik segítenek nekünk, vagy éppen ellenkezőleg, hátráltatnak. S ha már pókháló, tegyünk említést a rettegett pókról, aki folyamatosan pásztázza vadászterületét: akit megcsíp, az visszacsúszik egy szintet a tábla közepe felé. Ebben a játékban gyakran lesznek elsőkből az utolsók, és utolsókból az elsők: a tábla egyedi kialakítása nem megszokott sablonra épül, és különleges izgalmakat rejt.

Kinek ajánljuk?

A játék 4 éves kortól már játszható – akár szülői segítség nélkül is. Olyan gyors egy parti, hogy minden környezetben ideális: otthon, nyaralásra, vagy akár a napköziben is elővehetik. Az egyszerű ikonrendszerét könnyű értelmezni, megjegyezni, ennek köszönhetően a játékszabályok azonnal elsajátíthatóak. A játéktábla kétoldalas: az első oldalával a középső csoportos óvodások is megbirkóznak, míg a túloldal akár profi játékosok is tartogat izgalmakat, ahol már akciókártyák kijátszásával is lehet befolyásolni a játék menetét, ezzel megunhatatlanná téve az egész család számára!

Videók

Pókháló - légy a legelső!

Pókháló, karácsonyi reklámfilm (2017)

Letölthető játékszabályok

Pókháló

Egyéb játékaink

Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Egri Csillagok

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Tovább »