kékjáték logo transparent
Hexpanse

Kinek ajánljuk?

Hexpanse age
Hexpanse players
Hexpanse playtime
Hexpanse age
Hexpanse players
Hexpanse playtime
Kickstarter

Mi van
a dobozban?

– Kétoldalú játéktábla
– 6 játékostábla
– 9 minor frakció jelölő
– 4 hadvezér jelölő
– 8 bevétel és vagyon jelölő
– 48 normál egység
– 20 zsoldos egység
– 12 minor egység
– 15 küldetsés kártya
– 20 akció kártya
– 4 tizenkét oldalú kocka
– 20 zsoldos kártya
– szabályfüzet

Hexpanse

Futurisztikus amőba az űrben.

A Hexpanse egy bolygófoglaló taktikai játék, amelyben 2-4 játékos bújik egy-egy különleges frakciót irányító hadvezér bőrébe a Naprendszerben. A játék alapjai a joggal népszerű amőbából alakultak ki, de a lehetséges kombinációk itt sokkal változatosabbak, a csaták pedig véresebbek.

Történet

Időszámításunk szerint 2244-et írunk. A folyamatosan táguló univerzum a valaha volt legpusztítóbb háború küszöbén áll. A világot rengető összecsapás elkerülhetetlen; a véres leszámolás már megkezdődött néhány bolygón. A gazdasági fellendülés hosszú, békés évei után a Föld-Mars Birodalmat az emberek és a kiborgok közti ellentét szakította ketté. Viszont a háború, ami az egykori szövetségesek közt dúl, nem csak ezt a két felet érinti. A galaxis milliárdnyi nemzetéből négy frakció emelkedett fel a XXIII. Századra:

A Földi Birodalom, ami az emberek által uralt egységes galaxist akarja visszaállítani;

A Kiber Kollektíva, ami az emberekkel való végső leszámolásra készül;

A Kereskedelmi Világok Uniója, amely függetlenedni kíván;

És a törvényen kívüli Csillagközi Nomádok, akik a szabadság hajnaláról álmodnak.

A döntés a tiéd: melyik frakcióhoz csatlakozol?

A játék célja

A játékosok azért küzdenek, hogy egy adott bolygót meghódítsanak: csapatokat helyeznek a felszínre az anyahajójukról, értékes hexilumot bányásznak a seregeik fenntartásához, valamint a saját frakciójuk különleges képességeit használják ütős kombinációkban, hogy kiterjesszék uralmukat és megsemmisítsék az ellenséget.

Győzelem

Győzni kétféle módon lehet. Egyfelől az egységek megfelelő formációba helyezésével, ami biztosítja a bolygó ellenőrzését és megtartását; másfelől valamennyi ellenséges hadúr likvidálásával, így az erőiken fejetlenség lesz úrrá.

Videók

HEXPANSE How to play

HEXPANSE the story

IGN BoardGame: Hexpanse ismertető

Kickstarter Pickstarter 1/10/17 | Roll For Crit

jPlay walks through Hexpanse

Unboxing the Hexpanse

Letölthető játékszabályok

Hexpanse

Egyéb játékaink

Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Egri Csillagok

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Tovább »