Hexpanse

Kinek ajánljuk?

Hexpanse age
Hexpanse players
Hexpanse playtime
Hexpanse age
Hexpanse players
Hexpanse playtime
Kickstarter

Mi van
a dobozban?

– Kétoldalú játéktábla
– 6 játékostábla
– 9 minor frakció jelölő
– 4 hadvezér jelölő
– 8 bevétel és vagyon jelölő
– 48 normál egység
– 20 zsoldos egység
– 12 minor egység
– 15 küldetsés kártya
– 20 akció kártya
– 4 tizenkét oldalú kocka
– 20 zsoldos kártya
– szabályfüzet

Hexpanse

Futurisztikus amőba az űrben.

A Hexpanse egy bolygófoglaló taktikai játék, amelyben 2-4 játékos bújik egy-egy különleges frakciót irányító hadvezér bőrébe a Naprendszerben.

Történet

Időszámításunk szerint 2244-et írunk. A folyamatosan táguló univerzum a valaha volt legpusztítóbb háború küszöbén áll. A világot rengető összecsapás elkerülhetetlen; a véres leszámolás már megkezdődött néhány bolygón. A gazdasági fellendülés hosszú, békés évei után a Föld-Mars Birodalmat az emberek és a kiborgok közti ellentét szakította ketté. Viszont a háború, ami az egykori szövetségesek közt dúl, nem csak ezt a két felet érinti. A galaxis milliárdnyi nemzetéből négy frakció emelkedett fel a XXIII. Századra:

A Földi Birodalom, ami az emberek által uralt egységes galaxist akarja visszaállítani;

A Kiber Kollektíva, ami az emberekkel való végső leszámolásra készül;

A Kereskedelmi Világok Uniója, amely függetlenedni kíván;

És a törvényen kívüli Csillagközi Nomádok, akik a szabadság hajnaláról álmodnak.

A döntés a tiéd: melyik frakcióhoz csatlakozol?

A játék célja

A játékosok azért küzdenek, hogy egy adott bolygót meghódítsanak: csapatokat helyeznek a felszínre az anyahajójukról, értékes hexilumot bányásznak a seregeik fenntartásához, valamint a saját frakciójuk különleges képességeit használják ütős kombinációkban, hogy kiterjesszék uralmukat és megsemmisítsék az ellenséget.

Győzelem

Győzni kétféle módon lehet. Egyfelől az egységek megfelelő formációba helyezésével, ami biztosítja a bolygó ellenőrzését és megtartását; másfelől valamennyi ellenséges hadúr likvidálásával, így az erőiken fejetlenség lesz úrrá.

Videók

HEXPANSE How to play

HEXPANSE the story

IGN BoardGame: Hexpanse ismertető

Kickstarter Pickstarter 1/10/17 | Roll For Crit

jPlay walks through Hexpanse

Unboxing the Hexpanse

Letölthető játékszabályok

Hexpanse

Egyéb játékaink

Magyar népmesék kirakósjáték

Kirakós társasjáték

A Magyar Népmesék játékcsalád legújabb tagja a Kirakós társasjáték. Ezt a játékot nyugodtan adhatjuk óvodások és kisiskolások kezébe, egy gyönyörű képet kell kirakjanak az összevágott darabokból, amely a kultikus rajzfilmsorozat A szállást kérő róka című epizódjából való.

Tovább »
Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Egri Csillagok

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Tovább »