Kereszt és Félhold

Kinek ajánljuk?

Kereszt és Félhold életkor
Kereszt és Félhold játékosok száma
Kereszt és Félhold játékidő

Mi van
a dobozban?

– játéktér keret,
– 36 kétoldalas, nagy tereplapka,
– 12 kétoldalas híd és sánc lapka,
– 24 kétoldalas folyószakas,
– 4 paraván,
– 2×33 fakorong matricákkal,
– 4×6 kétoldalas seregkártya,
– 4×36 parancskártya,
– 2×14 fa erőkocka,
– 2×8 kimerültségjelző,
– 2×6 pontjelölő gyűrű,
– játékszabály.

Hírek

Index vezércikk

KéK játék - 2014.12.13.

Az index vezércikkben mutatja be a magyar Trónok Harcát, amelyet nagyon ígéretesnek tart, a Britannia és az eredeti Trónok harca játék méltó örökösének, a maximális 5-ből 4 csillagra értékelve! És még csak egyszer játszottak vele… Be fogják látni ők is hamarosan, hogy az újrajátszhatósága szinte korlátlan.

Tovább

Kard és Korona a JEM magazinban

Megjelent a JEM magazin 2015. februári száma! A magazinban a Kard és Koronáról írt cikket ajánljuk elsősorban. A magazint letöltheted a gombra kattintva!

Tovább

Kard és korona: magyar intrikák a táblán

KéKjáték hírek - 2015.01.08.

Kiváló írás jelent meg a Magyar Nemzetben a Kard és Korona társasjátékról.

Tovább

Kard és Korona videók

Kard és Korona

Végre megvalósult, amit annyian kértetek és vártatok, sikerült a megszokott színvonalon elkészíteni a társasjáték bemutatását stúdióban, profi stábbal!

Tovább

Kereszt és Félhold

A sakk haladó változatban

A Kereszt és Félhold 2 illetve 4 fő részére készült stratégiai, harci játék, leginkább a sakk egy haladó változata.

Miről szól a játék?

A Kereszt és Félhold 2 illetve 4 fő részére készült stratégiai, harci játék, leginkább a sakk egy haladó változata.

A játék lényege

A keresztény és muzulmán seregek küzdelme évszázadokig meghatározó fejezeteit jelentették a középkor véres történetének. Ennek állít emléket Pierrot különleges társasjátéka, amelyben a két fél a török, illetve a magyar csapatokat irányítja a játéktábla moduláris kialakításának köszönhetően különböző szcenáriókban, amiből a játékszabályban négy szerepel: az 1593-as székesfehérvári, az 1660-as szászfenesi, az 1664-es szentgotthárdi, és az 1687-es nagyharsányi csata.

Különböző képességekkel rendelkező csapatokat irányítunk, de ezeket fejleszteni tudjuk, és a terepelemek is fontos szerepet játszanak a csaták során.

Miért különleges?

A két (vagy négy) parancsnok kártyák és erőkockák lehelyezésével titkosan ad utasításokat a korabeli seregtípusoknak, majd a paraván felemelése után felváltva hajtják végre a különféle akciókat. A csapatok összetétele mindkét oldalon ugyanaz: standard gyalogság, lándzsások (pikások), muskétások, könnyű és nehéz (vértes) lovasság, illetve tüzérség, de rajtunk múlik melyik egységeket kezdjük fejleszteni. Összesen 36 darab parancskártyával a legváltozatosabb parancsokat adhatjuk ki saját egységekeinknek.


Az izgalmas összecsapás sokféle játékelemet ötvözve alkot egy olyan egyedi játékot, amelyhez hasonló nem készült korábban, és ahol a szerencsének egyáltalán nincs szerepe.
Kereszt és Félhold életkor
Kereszt és Félhold játékosok száma
Kereszt és Félhold játékidő

Videók

Kereszt és Félhold Játékbemutató

Kereszt és Félhold doboznyitás

Letölthető játékszabályok

Kereszt és Félhold

Egyéb játékaink

Kard és Korona 3. kiadás

Kard és Korona 3. kiadás

Történetünk 1301-ben veszi kezdetét. Az Árpád-ház utolsó királya, III. András valószínűleg mérgezés áldozata lett, de hatalma már amúgy is csupán jelképes volt legendás őseihez képest. Ebben a vérzivataros évtizedben zajlik a játék, amelynek a királyi korona megszerzése a célja.

Tovább

Pesti Srácok 1956 társasjáték

Pesti Srácok társasjáték

Ez a játék azért született meg, hogy emléket állítson a magyar társadalom forradalom és szabadságharc alatti páratlan egységének, a harcokban résztvevő, azok során megsebesülő vagy életét elvesztő embereknek (munkásoknak, diákoknak, értelmiségieknek). A forradalom bukása után meghurcoltaknak, a kivégzetteknek, a megtorlás elől külföldre menekülőknek, és annak a széleskörű nemzetközi rokonszenvnek, amely a szóbeli támogatás mellett elsősorban a külföldről (Lengyelországból és máshonnan) Magyarországra érkező segélyszállítmányokban nyilvánult meg.

Tovább

Partnereink

Kard és Korona Kft logó

Kiadónk társasjátékairól, kiadványainkról, magyar és angol nyelvű játékainkról minden információt megtalál az alábbi linkekre kattintva.

Ⓒ 2022 - Minden jog fenntartva - Darabont Gergő és Dr. Lenhardt Balázs