kékjáték logo transparent
Kereszt és Félhold

Kinek ajánljuk?

Kereszt és Félhold életkor
Kereszt és Félhold játékosok száma
Kereszt és Félhold játékidő
Kereszt és Félhold életkor
Kereszt és Félhold játékosok száma
Kereszt és Félhold játékidő

Mi van
a dobozban?

– játéktér keret,
– 36 kétoldalas, nagy tereplapka,
– 12 kétoldalas híd és sánc lapka,
– 24 kétoldalas folyószakas,
– 4 paraván,
– 2×33 fakorong matricákkal,
– 4×6 kétoldalas seregkártya,
– 4×36 parancskártya,
– 2×14 fa erőkocka,
– 2×8 kimerültségjelző,
– 2×6 pontjelölő gyűrű,
– játékszabály.

Kereszt és Félhold

Sakk másképpen

Miről szól a játék?

A Kereszt és Félhold 2 illetve 4 fő részére készült stratégiai, harci játék, leginkább a sakk másképpen, haladó változatban. Ugyanolyan egységekkel állnak fel szemben a seregek, de sokkal szélesebb repertoár áll a rendelkezésünkre, hogy akciókat hajtsunk velük végre, egy külön kártyapakliből írányíthatjuk őket.

A játék lényege

A keresztény és muzulmán seregek küzdelme évszázadokig meghatározó fejezeteit jelentették a középkor véres történetének. Ennek állít emléket Pierrot különleges társasjátéka, amelyben a két fél a török, illetve a magyar csapatokat irányítja a játéktábla moduláris kialakításának köszönhetően különböző szcenáriókban, amiből a játékszabályban négy szerepel: az 1593-as székesfehérvári, az 1660-as szászfenesi, az 1664-es szentgotthárdi, és az 1687-es nagyharsányi csata.

Különböző képességekkel rendelkező csapatokat irányítunk, de ezeket fejleszteni tudjuk, és a terepelemek is fontos szerepet játszanak a csaták során.

Miért különleges?

A két (vagy négy) parancsnok kártyák és erőkockák lehelyezésével titkosan ad utasításokat a korabeli seregtípusoknak, majd a paraván felemelése után felváltva hajtják végre a különféle akciókat. A csapatok összetétele mindkét oldalon ugyanaz: standard gyalogság, lándzsások (pikások), muskétások, könnyű és nehéz (vértes) lovasság, illetve tüzérség, de rajtunk múlik melyik egységeket kezdjük fejleszteni. Összesen 36 darab parancskártyával a legváltozatosabb parancsokat adhatjuk ki saját egységekeinknek.


Az izgalmas összecsapás sokféle játékelemet ötvözve alkot egy olyan egyedi játékot, amelyhez hasonló nem készült korábban, és ahol a szerencsének egyáltalán nincs szerepe.

Videók

Kereszt és Félhold Játékbemutató

Kereszt és Félhold doboznyitás

Letölthető játékszabályok

Kereszt és Félhold

Egyéb játékaink

Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Egri Csillagok

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Tovább »