kékjáték logo transparent

Itt a Kékjáték MEGLEPETÉSE: megérkezett a TRIANON!

Nem mertük bejelenteni, mert nagyon bizonytalan a szállítási helyzet az ukrán háború miatt, és egyéb technikai okok is hátráltatták a beérkezését, de ma délben át tudtuk venni a vadiúj Trianon társasjátékot. Még nincs fent a honlapon, mert időnk sem volt külön oldalt készíteni, de hétvégén OTT LESZ a Társasjátékok Ünnepén, sőt kedvezményes áron meg is VÁSÁROLHATJÁTOK!

Három éven keresztül készült a mű, amelyre méltán lehetünk büszkék, mert a téma iránt kevésbé érdeklődök is egy olyan társasjátékot kapnak kézbe, hogy csettinteni fognak. ????

Teljesen kooperatív játék, amelyben egy képzeletbeli kormány tagjai a játékosok (akár egyedül is játszható!), és egyszerre kell szembenézzenek a kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Limpár Péter történész barátommal készítettük a játékot, így hitelessége és tényszerű volta alapvetés, a kor főszereplői is megjelennek akciókártyák formájában, amelyekkel a játékosok tudnak gazdálkodni.

Nagyon kell figyelni a lakosság moráljának állapotára, mert ha veszélyesen csökken, azonnal kitörhet a forradalom. Szintén fontos az ország külpolitikai megítélése, mert így tudunk megállapodásokat kötni, és a diplomáciának döntő jelentősége van a végkimenetel szempontjából. Kártyavezérelt játékról van szó, a pakli nagysága az újrajátszhatóság élményét is biztosítja hosszú időre.

A komponensek minősége a Kékjátékra jellemző magas átlagot is felülmúlja, fémjelölők, egyedi dobókockák, több mint 40 mini, és majdnem 250 kártya, külön minisztertáblák.

Könnyen előfordulhat, hogy ez lesz az év meglepetése a társasjátékok között, mert ráadásként sikerült két órás időtartamba sűríteni ezt a valóságra épülő stratégiai játékot!

Játékaink