kékjáték logo transparent
Magyar Népmesék

Magyar népmesék

A társasjáték a KéKjátéktól – A kerekerdőn túl

Bár már nem újdonság, de eddig kimaradt a magyarság egyik specialitásának társasjátékos változata, avagy gyermekkorunk végre az asztalon éledhet újra!

Hogy mi a közös Fehérlófiában, Az okos lányban, a Csillagszemű juhászban és a Legkisebb királylányban? Az, ami jobb esetben senki gyermekkorából nem maradt ki, és ami Pinkónak az otthona, vagyis majdnem az otthona: a Magyar népmesék zenei témáját talán bárki el tudja itthon dúdolni vagy fütyülni, miközben az intró is a szeme előtt van. Éppen ezért volt régóta bakancslistás a KéKjáték társasjátékos adaptációja, mely a méltán népszerű sorozatot eleveníti fel, és az eredeti mesékhez hűen mutatja be annak kalandjait.

A vírushelyzet komolytalan megjátékosítása és Szilaj licencelt kalandjai után visszatérünk ahhoz a témához, amit már az első KéKjáték-os bemutatóinknál is talán a legjobban kedveltünk: a klasszikus mesék birodalmába. Merthogy már akkor is a Magyar népmesék járt a fejünkben, mikor bemutattuk A kockahegyen is túl társast, csak akkor készlethiány miatt végül nem került sor a kritikára. Most azonban sikerült benevezni a hatodik kiadásra, avagy belefeledkezhettünk a gyerekeket megcélzó, de a szülőkben is kellemes nosztalgiát ébresztő társasjátékba, ami gyerkmekkorunk legszebb pillanatait idézi meg. Mert hát “úgy szeretem édesapámat, mint az emberek a sót”. És szinte halljuk a narrációt is, bár ez pont nem a legjobb példa volt, ha Gyula bácsiról beszélünk, aki olyan szépen és ízesen mondta el a történeteket, hogy azt a mai napig öröm hallgatni.  

A teljes cikk itt olvasható.

Játékaink