Pesti Srácok társasjáték

Kinek ajánljuk?

Pesti Srácok életkor
Pesti Srácok játékosok száma
Pesti Srácok játékidő
Pesti Srácok életkor
Pesti Srácok játékosok száma
Pesti Srácok játékidő
Kickstarter

Mi van
a dobozban?

– 1 játéktábla
– 3 üvegkavics
– 2 dobókocka
– 4 forradalmár figura
– 4 műanyag tartó
– 3 játékszabály
– 105 lapka és jelölő
– 42 szalagcím kártya
– 33 esemény kártya
– 8 ávh kártya
– 38 forradalmár kártya
– 14 krónika kártya
– 4 vezető forradalmár kártya

Pesti Srácok 1956

Előre mind Pesti Srácok!

Ez a játék azért született meg, hogy emléket állítson a magyar társadalom forradalom és szabadságharc alatti páratlan egységének, a harcokban résztvevő, azok során megsebesülő vagy életét elvesztő embereknek (munkásoknak, diákoknak, értelmiségieknek).

Történelmi háttér

A játék a forradalom első hét napján halad végig. A forradalmároknak a fontosabb eseményeket kell megoldania Budapest utcáin, illetve harcolniuk kell

a Szovjet Hadsereg tankjaival és az Államvédelmi Hatóság egységeivel. A forradalmárok nyerik a játékot abban az esetben, ha mindannyian túlélik és maximum 4 esemény marad megoldatlan a hét végére. A Bajtárs és a Szembenálló játékmódban akkor is győzedelmeskednek, ha sikeresen kiűzik az ellenséges erőket a városból, ám veszítenek, ha moráljuk túlságosan lecsökken.

Ha a forradalmárok győznek, a szovjet haderő fegyverszünetet köt október 30-án, és elhagyja az országot – ahogy tették is ezt a valóságban majd’ egy hétig. Ám ha egy vezető elesik, a forradalmárok harci szelleme alábbhagy, vagy a város romokban hever mire a harcok elülnek, a történelem egy sötét fordulatot vesz. A rendszer kioltja a szabadság eme gyertyalángját, még mielőtt elég erősen fénylene ahhoz, hogy ezt a világon is észrevegyék.

A pesti srácok

A játék főszereplői a Pesti Srácok, akik félelmet és megalkuvást nem ismerve szem-beszálltak egy kíméletlen elnyomó rend-szerrel, és a világ egyik legerősebb birodalmával. Sokan elestek, vagy a megtorlás áldozataivá váltak, de emléküket megőrizték a hazaszerető emberek, és soha nem lesznek elfelejtve.

Játékmódok

A Pesti Srácok 1956 társasjáték 3 szabálykönyvet – 3 különböző játékmódot tartalmaz. A játék kiadásakor figyelembe vettük, hogy a játék minél szélesebb célközönség előtt tudjon sikeresen szerepelni: 3 különböző játékmódjából mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A Felkelő játékmódot (kooperatív) azoknak ajánljuk, akik még csak ismerkednek a Pesti Srácok 1956 társasjátékkal. A szabályok egyszerűek, s megismerésükhöz akár még a szabálykönyvet sem szükséges elolvasni, hiszen az oldalon megtekinthető Szabályvideó gyors animációval mutatja be a lehetséges lépéseket. A játékosoknak össze kell fogniuk s minden tudásukat beleadniuk, hogy győzedelmeskedjenek a játék végére.

Bajtárs játékmód (kooperatív) a következő lépcső, melyben a Krónika és Szalagcímkártyák mélyebb betekintést engednek történelmünk nagyszerű fejezetébe. A Bajtárs a Felkelő játékmód szabályait egészíti ki, így érdemes először az alapjátékon keresztül megismerni a társasjátékot, majd utána lépni magasabb szintre.

Szembenálló játékmód (aszimmetrikus játékmód): ebben a játékmódban az egyik játékos a szovjet és ÁVH-s parancsnok, akinek célja, hogy a forradalom elbukjon. A többi játékosnak most is össze kell fognia, hogy legyőzze a szovjet parancsnokot. Egyik oldal számára sem könnyű feladat győzelem kivívása, ezért ajánlott ezt a játékmódot csak akkor választani, ha már a játékosok mélyebben ismerik a játék részleteit, rejtelmeit.

A Bajtárs és Szembenálló játékmód szabályfüzete megtalálható a játék dobozában, vagy letölthető itt oldalt a megfelelő linkekre kattintva.

Videók

Pesti Srácok 1956 ismertető

Szabályvideó: Pesti Srácok 1956

Gaming Rules! - Days of Ire Official Rules Video [english]

Days of Ire Budapest 1956 Gameplay Runthrough [english]

Letölthető játékszabályok

Pesti Srácok társasjáték

Egyéb játékaink

Magyar népmesék kirakósjáték

Kirakós társasjáték

A Magyar Népmesék játékcsalád legújabb tagja a Kirakós társasjáték. Ezt a játékot nyugodtan adhatjuk óvodások és kisiskolások kezébe, egy gyönyörű képet kell kirakjanak az összevágott darabokból, amely a kultikus rajzfilmsorozat A szállást kérő róka című epizódjából való.

Tovább »
Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Egri Csillagok

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Tovább »