Magyar Népmesék Memóriajáték

Kinek ajánljuk?

Magyar népmesék társasjáték 5+
MAgyar népmesék - játékosok száma
Magyar népmesék 20 perc
Magyar népmesék társasjáték 5+
MAgyar népmesék - játékosok száma
Magyar népmesék 20 perc

Mi van
a dobozban?

– 72 darab lapka
– játékszabály

Magyar népmesék – A memóriajáték

Tegyetek egy újabb utazást a Magyar népmesék rajzfilmsorozat csodás világában!

Miről szól a játék?

Tegyetek egy újabb utazást a Magyar népmesék rajzfilmsorozat csodás világában! A Memóriajáték a népmesék termékcsalád legújabb tagja, amely egy nagyon népszerű játékot helyez a mesék birodalmába: találjon egymásra királyfi és királylány, űzze el a vitéz a patás ördögöt és a vén banyát. Mindeközben jó, ha fejben tartjuk, kik lehetnek majd segítségünkre, vagy mely kártyával törhetünk borsot a többiek orra alá.

A közismert alapokról építkezve, és a Kékjáték kiadóra nagyon jellemző újdonságokat is beépítve készült el a megjelenésében megszokott kiemelkedő minőséggel.

A Kékjáték fontosnak tartja, hogy ne a sokadik ugyanolyan játékot dobja piacra, így minden játékunk különleges mechanikával is rendelkezik a hétköznapi, jól ismert szabályokra épülve.

A játék lényege

A “nap-hold-csillag” játékmodul egyedi, és könnyen elsajátítható fűszere a játéknak. A nap ikon felcsapásakor még egy lapkát nézhetünk meg, tehát hármat, hold ikon esetén szintén, csak előtte egyet visszafordítunk, míg a csillaggal jelölt lapka felfordítva marad a játéktáblán, így pörgetve fel a körülbelül 15-20 perces játékidőt.

A “jó és rossz harca” természetesen minden magyar népmese része, nincs ez másképp a memóriajáték esetén se: bemutatja az ördögök, sárkányok, boszorkák és vitézek csatározását. A vitézek zöld hátterűek, gonosz ellenfeleiké lila, ketten együtt alkotnak párt, mert a vitéz legyőzi a gonoszokat.

A haladó játékmódban a játékosok egyes elvitt párokhoz különleges képességek is tartoznak, melyet egy egyszerű ikonrendszer tesz átláthatóvá. El lehet velük vinni a másik játékos egy-egy párját, vagy pont védekezni a rablástól, de olyan ikon is van, amivel egyszerre több lapkát tudunk meglesni.

Kiknek ajánljuk?

Igazi családi játék, már az óvodáskorúaknak is kiváló választás, akik az alap memóriajátékot tudják játszani: „keresd a párját és vidd el a lapkákat”!Hogy idősebbek számára is kellő izgalmat váltson ki, három új játékmodult helyeztünk a el a dobozban, amelyek együtt, vagy külön-külön is játszhatóak.A különböző játékmódoknak köszönhetően a játék nehézségét, összetettségét mindenki a saját igényeinek megfelelően állíthatja össze.Itt a jó alkalom, hogy az egész család együtt játsszon!

Videók

Magyar népmesék társasjáték játékszabályok

Magyar Népmesék - A társasjáték: Jankovics Marcell a Magyar népmesékről

Magyar népmesék - A társasjáték bemutatóvideó I. rész

Magyar népmesék - A társasjáték bemutatóvideó II. rész

Letölthető játékszabályok

Magyar Népmesék Memóriajáték

Egyéb játékaink

Magyar népmesék kirakósjáték

Kirakós társasjáték

A Magyar Népmesék játékcsalád legújabb tagja a Kirakós társasjáték. Ezt a játékot nyugodtan adhatjuk óvodások és kisiskolások kezébe, egy gyönyörű képet kell kirakjanak az összevágott darabokból, amely a kultikus rajzfilmsorozat A szállást kérő róka című epizódjából való.

Tovább »
Újrajátszott Trianon

Újrajátszott Trianon

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.

Tovább »
Egri Csillagok

Egri Csillagok

A török hódoltság idején, Magyarországon járunk. Az 1552. évi török hadjárat a végéhez közelít. Már csak egy vár áll Kara Amed nagyvezír és Khadim Ali budai pasa összevont serege előtt… Eger.

Tovább »